Bukobahjälpen med på "Vårrundan Kinnekulle"

”Hantverk som ger liv”

Det är lördagen den 4 maj och därmed dags för årets ”Vårrunda” på Kinnekulle. Ett 80-tal aktörer har i år ställt i ordning för försäljning m.m. Solen värmer oss, björkarna har just slagit ut och på Munkängarna växer den skira ramslöken som en matta. Gud har verkligen försett oss med perfekt väder denna dag!

Även i år har Bukobahjälpen fått möjlighet att fylla Husabygården strax intill Husaby kyrka med kaffeservering och försäljning av skänkta hantverk.

När vi anländer vid 9.30 är Ingrid och Solveig i full färd med att koka kaffe, bre hembakta frallor, lägga upp bullar och förbereda buffén för kaffeservering. Borden är prydda med Berits vitsippor och gullvivor.

I rummet intill flyttas bord för att ställa i ordning för försäljning av välgjorda hantverk. Vi ser Göte med sina fantastiska träfat, kapsylöppnare m.m., som man bara måste känna på, för de är bland det lenaste man kan tänka sig.

Lisbeth placerar ut solhattar, pennfack, necessärer och annat, med spikraka sömmar.

Gunilla plockar upp tygkasse efter tygkasse, den ena mera estetisk än den andra. Vid sidan om ställer hon Åkes dörrkilar och charmiga, små fiskelådor.

I första rummet ställer Leif och Rune i ordning inför filmvisning och intressant föredrag.
I hallen ska det bli lotteri med attraktiva vinster.
De har verkligen lyckats med att få det att se så inbjudande ut som bara är möjligt!

 

Solveig fyller nu på med sina gosiga råullskransar, av ull från egen fårgård, och jag plockar upp mina stickade och sydda prylar samt diverse ätbart.

Allt ska prismärkas och det är nog så klurigt. Vi vill ju få in så mycket som möjligt till våra Tumainibarn MEN samtidigt gäller det att besökarna inte tycker att det är för dyrt att köpa.

Affischering är också viktig; människor måste ju hitta hit! Just det: några Kangas utanför dörren blir också ett bra blickfång!
Vid 10-tiden samlar vi ihop oss och låter Leif och Rune leda oss i bön om välsignelse över dagen. Det känns så värdefullt att få inleda tillsammans med Honom, Han som är hela TCC:s Herre.

 

Strax därefter  börjar besökarna strömma in. Sorlet kring kaffeborden stiger trivsamt. Mandazi (friterad bulle à la Afrika) är en ny smakupplevelse för många.

Man beundrar, vänder och vrider på de vackra alstren, handlar, köper lotter, kikar på filmen från TCC  och går sedan nöjda ut i solvärmen och beger sig till nästa aktör.

Klockan 12 och 14 bänkar man sig för att lyssna till Leifs föredrag, där han engagerat men kort berättar om upprinnelsen till Tumaini Children`s Centre och Bukobahjälpen samt om deras ovärderliga arbete idag.

Ingrid serverar en delikat lasagne med hjortfärs till oss försäljare, när hungern börjar göra sig påmind.

Framemot 17-tiden hamnar vi, som hjälpt till under dagen, i en ring med gemytliga samtal. Någon stickar och Lisbeth konstaterar att vi fått in bortåt 16 000 kr under dagen. Någon mer besökare tittar in och vid 17.30 är det dags för oss alla att nöjda ”slå igen butiken”.

Märkligt att vi har så mycket att packa ner, fastän vi sålt för så mycket pengar!

 

Vi vill passa på att tacka Götene pastorat som ställt lokalen till förfogande, OCH givetvis alla er som gladde oss med ert besök och bidrog till en trivsam atmosfär samt till det fina resultatet!

Vi vet att varje krona kommer till ovärderlig nytta för arbetet bland våra älskade gatubarn i Bukoba!

 

 

08F4BADB-134F-4377-BB1A-FF5101C17E98_1_105_cjpeg4759B058-D10F-4863-BBED-C99C946EA288_1_105_cjpeg2CC245F6-6DBD-4BED-A14A-1FE2D0FD8BD8_1_105_cjpeg6EA8F5E9-E375-46E0-ADD9-C31EB51A40E3_1_105_cjpeg2CC245F6-6DBD-4BED-A14A-1FE2D0FD8BD8_1_105_cjpeg