Vumilia - ett gatubarn med glädje och sorg

Vumiia är ett före detta gatubarn som idag driver en restaurang

Hon gör ett bra arbete med sin lilla restaurang vid  vår Reception. Hon fick av katolska kyrkan uppdraget att ta hand om catering vid mottagandet av en ny biskop i deras stift. De hade fått tips från regionledningen att hon var duktig. Detta trots att det de själva har en egen restaurang och hotell “Kolping hotel”.

Det är inte lätt att vara kvinna och entreprenör. Vumilia arbetar hårt. Hon har nu anlitat en advokat att reda ut problemen hon fått med personer som stulit hennes fastighet och försökt lura henne vid köp av en tomt, trots bindande avtal. Detta är en allvarlig sak som Leif och Gunnar jobbat med och försökt vara henne till stöd i. Det är mycket roligt att vårt första TCC barn som kom till syster Debora är så framgångsrikt. Hon är väldigt duktig. Vumilia har nu 4 jobb (!) och 2 anställda, för att klara sina uppgifter och kostnader.

 

Vumilia på polisstationen

Vumilia blev  en dag tagen av polisen. Varför? Hon hade fel skor sades det! Naturligtvis var det ett försök av enskilda poliser att få svarta pengar, men Gunnar åkte dit och tog en diskussion med polischefen, varvid allt ordnade sig. Det gäller att stå på sig och visa att vi inte betalar något utan kvitto. Vi betalar aldrig mutor.