Abela - en gripande berättelse

För ungefär ett år sedan kom Abela till Tumaini Children´s Center. En man hade hittat henne ensam, gråtande och skadad i en shamba (odlingslott) i utkanten av Bukoba och ingen visste vem hon var. Mannen tog med henne till polisen som i sin tur tog kontakt med Tumaini. 

När Abela kom till Tumaini var hon i dåligt skick med infekterade brännskador på händerna, sår efter slag på kroppen och undernäring. Man visste inte hur gammal hon var, gissningsvis i 6-årsåldern. 

Nu bor Abela på Julia Farm, de fysiska skadorna är läkta. Den kärlek, omtanke och omsorg hon får på Julia hjälper till att läka de sår som inte syns utanpå. Det märks att hon trivs, hon sjunger och dansar och tillsammans med de yngre barnen går hon till förskolan. 

Under tiden arbetar fältassistenten Upendo med att söka efter ev. anhöriga. Hon får ett tips att Abela kan komma från ett område flera mil från Bukoba. Nu blir det Upendos uppgift att utifrån det spåret jobba vidare och i bästa fall hitta anhöriga och hjälpa till att bygga goda relationer med dem. Oavsett hur lång tid det tar får Abela bo kvar på Julia och vara en del av gemenskapen. Hon får gå i skolan, leka och lära sig de sysslor som är nödvändiga för att klara ett liv i byn. Nu ber och hoppas vi att Abela så småningom får en familj att komma hem till.