ALINDA EDWARD

 

Alinda har ett hälsoproblem med bla polyper i munnen. Hon har varit inlagd på flera vårdinrättningar; hon började på den närliggande vårdcentralen (Igayaza health center) där de konstaterade att hon hade tuberkulos, hon behandlades och blev lite bättre, men senare blev situationen värre, hon togs till Bukoba Government Hospital och genomgick en mindre operation som gav henne lindring.

För närvarande bor hon med sin mamma i Bulembo, men området blir översvämmat när det regnar. Tumaini hjälper henne också med processen att återförenas med MEMKWA-programmet och det kommer att göra det möjligt för henne att komma in i ett särskilt grundskolesystem senare.

Här bor Alindas familj.

Alinda Edward är ett 12-årigt barn som bor på Bulembo Kyakajogoma med sin mamma i en mycket fattig miljö. Hon går inte i skolan eftersom hon slutade i standard två när hon tidigare flyttade från där de hade bott (Kakindo) till den plats där de bor nu . De flyttade från Kakindo på grund av att dels var det svårt att bedriva jordbruk på grund av vilda djur som brukade förstöra grödorna, och dels översvämmades deras tomt på grund av sockerrörsplantagen som låg i närheten. På grund av dessa två utmaningar var de tvungna att leta efter ett annat område där de kunde leva och driva jordbruk för sitt uppehälle. Eftersom de inte hade pengar till det var de tvungna att sälja sin tomt på Kakindo för att kunna köpa den nuvarande tomten. De fick den nya tomten i Bulembo och förväntade sig att livet skulle vara bra, men livet blev  svårare för att fadern (Edward Selestin) övergav familjen och lämnade hustrun ensam med ansvaret att ta hand om barnen, och hon var inte kapabel att hantera detta ansvar.

Här är Alindas syskon, den yngsta är inte en del av deras familj.