Alinda Edward

Alinda Edward är ett 12-årigt barn som bor på Bulembo Kyakajogoma med sin mamma i en mycket fattig miljö. Det här barnet går inte i skolan eftersom hon slutade i standard två när hon tidigare flyttade från där de hade bott (Kakindo) till den plats där de bor nu på grund av översvämningar och farliga djur.

Farida Selemani

Farida Selemani är 12 år gammal och bor på Mafumbo - Akameshe under sin mormors vård. Barnet fördes till Tumaini Children Centre via polisen och socialkontoret. Hennes mamma är psykiskt sjuk, så hon övergav barnet på gatan i Kitendaguro (närliggande KASHURA) i maj 2019

Lamuel 10 år

När jag var liten bodde jag i Bukoba. Min pappa har jag aldrig träffat. Min mamma mådde inte så bra, så vi bodde tillsammans med hennes styvmor. När mamma dog fick jag bo kvar hos min låtsasmormor, som var väldigt snäll mot mig. Tyvärr kommer jag inte ihåg min mamma alls.

Alinda 14 år

Nu bor vi alltså i det här enkla huset, som är byggt av bamburör och lera. Det är ungefär 4X4 meter.

Vi har inga möbler. Vi sover på gräs som ligger direkt på marken. Nej, vi har faktiskt en madrass, som mamma hittat på soptippen. När det regnar blir det alldeles blött inne i huset och stigen fram till vårt hus blir som en bäck.

Kevin 8 år fick hjälp att återintegreras med sin mamma

Läs om hur Kevin 8 år fick hjälp av TCC. Under en period fick han bo på vårt boende Julia Farm för att sedan återförenas med sin mamma. Detta är det mål som TCC har att barnen skall återvända hem eller till släktingar.

Peter Nassoro

Mitt namn är Peter Nassoro Jag kom till Tumaini children´s center 2007 när jag var 8 år gammal. Den främsta anledningen till att jag flyttade  hemifrån var fattigdom i familjen, men också konflikten mellan min mor och styvfar. Min far dog när jag var ung, min mor gifte om sig, men min styvfar tyckte faktiskt inte om mig, något som var den vanliga orsaken till konflikter.

Abela - en gripande berättelse

När Abela kom till Tumaini var hon i dåligt skick, undernärd och  med infekterade brännskador på händerna och sår efter slag på kroppen.. Man visste inte hur gammal hon var, gissningsvis i 6-årsåldern.

Amudi Abdu

Jag blev lurad in i en båt

En dag var jag i Mwanza med min vän. Han bad mig köpa vatten nere i hamnen. När jag skulle köpa vatten bad en man mig att komma på båten. Jag gick på båten och var i hans hytt en lång stund och tänkte gå tillbaka men då var dörren låst.

edison

Hur länge har du varit på Tumaini?

Jag har varit här i 2,5 år. Eftersom jag inte gått i skolan fick jag börja i specialklassen. För två veckor sedan gjorde jag examination efter klass 4, så nästa år börjar jag i klass fem i 'vanliga skolan'

 

Hur var livet innan du kom till Tumaini?

Det var mycket svårt. Vi var ett gäng som gjorde dåliga saker, och jag frågade mej själv många gånger: Vem är Edison egentligen?

Berättelsen om LaticiaLaticia kastades en tidig morgon vid 4-5 tiden ut från sitt hem för att klara sig själv. Hennes första år kantades av svårigheter, misshandel och misär. Efter tips av en grannkvinna gick hon till Tumaini Children´s Center.
Nu har hon gått ut grundskolan och via TCC:s försorg fått trygghet i ett gott fosterhem. Läs gärna hela berättelsen i medföljande PDF.