Peter Nassoro

Mitt namn är Peter Nassoro Jag kom till Tumaini children´s center 2007 när jag var 8 år gammal. Den främsta anledningen till att jag flyttade  hemifrån var fattigdom i familjen, men också konflikten mellan min mor och styvfar. Min far dog när jag var ung, min mor gifte om sig, men min styvfar tyckte faktiskt inte om mig, något som var den vanliga orsaken till konflikter.

 

 En av min mammas unga systrar kom hem för att köpa kol, hon hade inga pengar, därför blev jag utvald att följa med henne till stan för att få fram pengar. Men min moster var intresserad av att jag skulle hjälpa till med arbetet hemma eftersom hon bodde i Bukoba med min mormor. På grund av de konflikter som hela tiden uppstod hemma, så var min mor intresserad av att jag skulle hitta arbete som huspojke där. Efter att ha gått till stan med moster sa hon till min mor att hon ordnat arbete för mig. Men det var inte sant, hon sa till mig att stanna hemma och ta hand om min mormor. Där fanns en granne  som hjälpte syster Debora. Efter arbetet hemma skulle vi tillsammans en dag gå till Kashura till syster Debora, för hon hade problem som vi löste.

 

 Sedan frågade hon om jag hade problem. Jag sa nej. Då frågade hon: “Varför går du inte i skolan?” Jag hade inget svar. En annan gång frågade hon mig igen. Jag förklarade varför. Sedan sa syster Debora till Mr Michael att följa med mig hem. Min mormor mådde bra och mamma var intresserad av att jag skulle gå i skolan eftersom min moster hade två barn som båda gick i skolan. Men inte jag, för det fanns inte pengar till att köpa skolmaterial och betala avgift.  

 Kandidatexamen i ekonomisk finansförvaltning

Man måste betala avgift till skolan för att registrera sig.  Mr Michael var överens med min mormor att ta mig till skolan.  Jag började vuxenutbildning (memkwa). Efter 3 veckor slutade jag eftersom min moster sa till mig att jag inte kom dit för att studera. Om jag ville studera måste jag flytta. Då  bestämde jag mig för att sluta skolan. Efter en vecka  kom Mr Michael tillbaka med syster Debora. De frågade mig varför jag lämnade skolan. Jag berättade, och  då  kom de överens med min mormor att ta med mig till Tumaini för att bo där. Nu har Jesus Kristus hjälpt mig att ha avslutat kandidatexamen i ekonomisk finansförvaltning från Institute of Finance Management i Dar es salaam. Nu är jag volontär på ELCT (Lutherska kyrkan).  Jag har inget att säga mer än “tack så mycket, må Gud fortsätta välsigna dig”.

Köpt en egen gård

Nu har jag köpt en gård  genom Jiwe kuu (banklån) Detta har varit ett behov för min mor eftersom det  inte finns egen mark där hon bor. Men nu är min mor sjuk, i lördags åkte hon till sjukhuset men ännu är hon inte återställd.  Jag tackar så mycket för vad ni gör för oss, ni ger oss en god framtid,  också för min familj och granne. Mitt hjärta har växt!