En helt vanlig dag på jobbet

12 oktober

Då var det dags för ett nytt inlägg för att ge er en bild av hur denna dag på ”jobbet” sett ut:

Vi traskade nerför genvägen till receptionen för att vara med på morgonbön för personalen kl 07.30. Fastän vi har olika hudfärg och språk, känner man ändå denna fantastiska samhörighet, som syskon i tron har privilegiet att känna.

Efter morgonbönen delar de alltid med sig av vad som hänt under gårdagen.

En flicka i yngre tonåren hade sökt sig till receptionen efter att hennes ensamstående mamma nu lämnat sina fyra barn, då hon riskerade fängelsestraff för att inte kunna betala tillbaka sina lån. Gott att se att flickan då visste vart hon kunde gå för att få hjälp av kärleksfulla vuxna.

En fältassistent hade under gårdagen följt upp barn som tidigare varit på rehabiliteringscentrat (=barnhemmet.) Var de, som förväntat, i skolan? Om inte: Var de hemma? Om inte: Var fanns de?

En flicka som bor på busstationen och fått sjukhushjälp p.g.a. att hon hostat blod, hade nu fått tillbaka samma hosta och behövde hjälp på nytt.

En annan fältassistent hade under gårdagen besökt tre skolor och hållit seminarium om hur man sköter sin kropp och skyddar sig mot faror. Inspelningar av seminarierna kan sedan sändas över radio.

Det är gripande att se hur alla barn är hela personalens barn.

Nu var det dags för Torbjörn att sätta sig vid datorn för gå igenom en hel del rapporter och dokument för att förstå verksamheten. Avstämning med Nancy av några oklarheter samt de senaste balans- och resultatrapporterna. Ritade också upp ett organisationsschema för att förstå vem som gör vad, det jobbar ca 30 personer här.

 

Jag fick tillbringa tiden med att hjälpa till i systugan, där man syr kläder och väskor som sedan säljs i shopen, för att få in pengar till den viktiga verksamheten.

 

Lunch bestående av bröd med jordnötssmör, vattenmelon, te, bananer och nyrostade jordnötter åt vi tillsammans med de andra.

Vid 14.30 gav vi oss ut på stan för att köpa mat och en diskpropp. Köttet var slut för dagen och Fidolida, var liksom igår, stängt. Vi fick inte tag på någon diskpropp, men mango och några goda friterade ”bullar”.

Nu begav vi oss hem och tillredde en tomatsallad av bl.a. skållade tomater ???? (Tack för tipset, Gun!) samt pasta med sparrisstuvning (hittade en påse i skåpet). Till dessert blev det bulle och kaffe på altanen.

En rundvandring i den vackra trädgården innan vi kl 18 gick in och stängde ute myggen samt läste nedladdade böcker från Biblio, medan vi mumsade i oss en härlig fruktsallad. ????????????

Be gärna för detta ovärderligt viktiga arbete????

30-gradiga (på dagen) Tanzaniahälsningar ????????

från Torbjörn och Maria