Torbjörns Eliassons resa maj 2024

Idag, 30 april, flyger jag ner till Bukoba och stannar där i tre veckor. Den här gången får jag försöka klara mig utan Maria. På att göra-listan för den här vistelsen står att följa upp arbetet med självförsörjande verksamheten, planera för nya kommande verksamheter, vara stöd till ledningen kring ekonomi och byggnation, besöka skogsområdet Kiteme för att påbörja full trädplantering, överlämna gåvor från alla frikostiga människor i Sverige (fotbollströjor, pennor, miniräknare, anteckningsböcker, skolmaterial, kläder, skor, fotbollar, tennisbollar m m) samt ett antal frågor som säkert kommer till när jag är där. Det blir säkert några intensiva men härliga veckor. Det skall bli så kul att få träffa alla fina människor vi lärde känna i höstas.


Trädfällning på Julia Farm

Trädfällning för att få virke att sälja men också grenar för att elda. Läs mer:


Baraka - Välsignad

Säg hej till Baraka, min nya kompis! Baraka har bott på hemmet sedan i januari, man vet inte hans riktiga namn och gav honom därför namnet Baraka som betyder välsignelse på swahili. Han är egentligen för liten för att vara på hemmet men vem skulle kunna avvisa en sådan här guldklimp?


4 km till gudstjänsten

Idag har jag varit i Kagondo, den kyrka dit barnen på barnhemmet går. Ja de går faktiskt dit, även de minsta, trots att det är fyra kilometer att gå. Under gudstjänsten samlas det in gåvor till församlingens behövande. D blir mest pengar men även olika matvaror och produkter skänks. Dessa varor säljs sedan genom auktion på kyrkbacken. Den här dagen skänktes det bl a två levande kycklingar och det kunde jag förstås inte motstå att ropa på ????. Så nu är jag helt plötsligt kycklingägare! Kycklingarna kommer att bo på barnhemmet och ge goda ägg till barnen.